Educatie

BeleggerUitlegger

SCA heeft recent een website gelanceerd met gratis onafhankelijke en betrouwbare informatie over beleggen voor jongeren en middelbare scholen. Daarmee hoopt ze de beleggers van de toekomst op een aantrekkelijke en speelse manier kennis te laten maken met de kansen en risico’s van beurs en beleggen. SCA werkt hierbij samen met de VECON, de koepel van economiedocenten en Euronext Amsterdam. Doel is om jongeren tussen de 12 en 18 jaar bewust te maken van het effect van de beurs op hun leven en docenten te voorzien van kant en klaar en vooral objectief lesmateriaal. Streven is om deze site samen met partners uit de financiële sector verder uit te bouwen.

Check snel: www.beleggeruitlegger.nl

Scholenstrijd

Als onderdeel van de content van het educatieplatform BeleggerUitlegger heeft SCA een geheel nieuwe app ontwikkeld van Scholenstrijd, de digitale beleggingscompetitie voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs om spelenderwijs kennis te maken met de kansen en risico’s die verbonden zijn aan beleggen. Al heel veel scholen en scholieren spelen mee. En zeker niet zonder resultaat, want verschillende scholieren scoren beter dan professionele beleggers. De uiteindelijke winnaars wacht een mooie prijs: ze mogen de Amsterdamse beurs komen openen. Speel jij ook mee…?
Klik snel op Scholenstrijd en wie weet ben jij de volgende winnaar.

AEX-Experience

SCA heeft de AEX Experience, een educatief bezoekerscentrum op Beursplein 5 van Euronext Amsterdam, met jaarlijks bijna 15.000 bezoekers, (financieel) mede mogelijk gemaakt. Tijdens de rondgang leert u onder andere meer over de rol en functie van de beurs in de moderne samenleving en kunt u uw talent als handelaar toetsen. Ook komt u van alles te weten over de oudste aandelenbeurs ter wereld: die in Amsterdam. En natuurlijk behoort een blik op de beursvloer ook tot het programma.

Klokhuis

In samenwerking met het jeugdprogramma Het Klokhuis is er een bijzondere aflevering gemaakt over beurs en beleggen. Heel interessant, ook voor volwassenen. Presentator Maurice bezoekt Beursplein 5 en legt uit wat een aandeel is en hoe een koers tot stand komt. Hij vraagt zich verder af wat hij nu moet doen: sparen of beleggen? En ook duikt hij in een eeuwenoude beurstraditie: trommelende kinderen op de beursvloer. Hoe zit dat precies?
Bekijk hier de aflevering van Het Klokhuis.

Beursgeschiedenis

Een goede kennis van het verleden draagt bij aan een beter begrip van het belang van een goed functionerende openbare kapitaalmarkt voor Nederland in het heden en in de toekomst. Onder dat motto onderhoudt SCA al geruime tijd een populaire en bekroonde site over de rijke beursgeschiedenis van ons land: de bakermat van de mondiale aandelenhandel. Het besef dat in Nederland ruim 400 jaar geleden het aandeel en daarmee in feite ook de Naamloze Vennootschap werd ontdekt, schept in het heden nog altijd zekere verwachtingen. Wat we toen konden, moeten we morgen toch ook nog kunnen!
Laat u inspireren en beleef hier 400 jaar Nederlandse beursgeschiedenis.